torstai 10. heinäkuuta 2008

Pyörät Kontissa




Carnetit on leimattu, kaikki vakuutuspaperit faksattu niin pohjois-, keski- kuin etelä-amerikkaa varten ja pyörät pakattu. Risto Törnroos soitti itseasiassa jo toissailtapäivänä, 'että pakattu on. Haluatko tulla katsomaan'. Ja hyvin näytti olevan pakattu. Emme itse olisi pakanneet paremmin... niin ainakin uskon tässä vaiheessa … :] ... 12 metrin kontti näyttää olevan juuri sopiva 11 pyörälle sivulaukkuineen. Jos liinat pitävät niin ne eivät pääse halaamaan toisiaan. Ja tiukoilta nuo liinat vaikuttivat ja niitä oli useita. Paluumatkalla pyörät voikin varmaan laittaa jo nojaamaan toisiaan vastaa ja vetää yhdellä liinalla ympäri... siinä vaiheessa tuskin enää lisää kolhujen ja naarpujen määrää oleelisesti... :) ...

Vakuutukset pyöriin saimme saimme täältä www.motorcycleexpress.com. Canadaa ja USA'ta varten on omansa. Keski- ja Etelä-Amerikkaa varten omansa. Lisäksi joudumme ilmeiseti ottamaan rajalta vakuutukset Mexicoon ja Argentiinaan. Sen näkee sitten rajalla.

Banaanilaivakin on 'tilauksessa'. Tapasin hiljattain ruotsalaisen merikapteenin, joka asunut Panamassa. Hän sanoi, että voi auttaa minua merikyydin hankkimessa Panamasta Kolumbiaan. Pari viikkoa sitten laitoin viestiä, että sitä sopivaa banaanilaivaa voisi alkaa katsomaan. Vastaus tuli, että viestini välitetty Panamaan. Vielä ei ole kuulunut vastausta, mutta katsotaan. Ruotsalaiskontakti ainakin vaikutti lupaavalta. Viimekädessä pyörät voi lennättää Panama Citystä Bogotaan pienellä rahtikoneella ja mennä itse tavallisella matkaustajakoneella, mutta se ei kuulosta niin hauskalta vaihtoehdolta. Ja koko ryhmäkin oli yksimielisesti banaanilaivan kannalla ensisijaisena vaihtoehtona. Että miksi rahtina Panamasta Kolumbiaan? Puuttuu parisataa kilometriä tietä välistä. Panaman ja Kolumbian välissä on vain, vuoria, viidakkoa ja sademetsää... ja jonkin verran salakuljettajien polkuja mutta niitä ei pysty meidän pyörillä ajamaan. Max 250cc nappularengas endurolla ilman matkatavaroita tuon välin kyllä muutamassa päivässä pääsisi... ;) ... ehkä ensi kerralla sitten. 

Yläkuva; Rivissä kontissa
Toiseksi ylin kuva; Liinat
Toiseksi alin kuva; Kontin 'avaimet', kontti oli ehditty sinetöidä. Ei auennut näillä sen enemää Riston kuin minunkaan voimin :)
Alakuva; Pyöriemme koti seuraavat puolitoistakuukautta.