maanantai 13. lokakuuta 2008

Päivä41 | Coban - Tegucigalpa







...ajopäivä 29 / Honduras ... kilometrit 397/7h ... keskinopus 72km/h... lämpötila +18 - +33... aurinkoista, aurinkoista ja aurinkoista muutamalla irtopisaralla viimeisessä vuoristoylityksessä... Visa kolaroi korppikotkan kanssa. Menetykset; yksi korppikotkan henki ja yksi Visan tärykalvo...


---


... Cobanin Mayakeskus aukeaa kahdeksalta. Olemme kahdeksalta lippuluukulta. Visaa ei näy eikä muitakaan. Ainakin Visa ja Tapsa suunnittelivat ajavansa Cobaniin aamulla. Vähän harmi, että eivät ajaneet. Coban on loistopaikka motoristillekin... ;) ... hyvässä pidossa. Honduras näyttää panostavan Cobaniin ihan eri lailla kuin Meksiko Teotihuacaniin, joka vähän puoliränsistyneessä pidossa...


...  teemme parin tunnin aamulenkin Copanissa paikallisen oppaan johdolla, aamiainen ja radalle. Ennen Cobania Kalevi ja minä teemme aamuretken nettitoimistoon. Päivä lisää saadaan päivitettyä blogeihimme molemmat ennen kuin sähköt menevät. Sähköt ovat poissa Texacolta vielä kolme tuntia myöhemmin tankatessamma. Luottokortti ei käy... onneksi Pekka on vielä Texacon pihalla kaapiessani viimesiä lempiiroita kasaan. Pekalta löytyy loput... ;)


... päivä päättyy valaoisan ajan kanssa Nicaraguan miljoonan asukkaan pääkaupunkiin Tegucigalpaan. Tegucigalpa ei mikään varsinainen turistikeskus. Ei turistikeskus lainkaan. Keskusaukion laidalta löytyy ainostaan mäkkäri ja paikallinen kilpailija. Keskusta muutenkin sen näköinen, että pimeällä ei mitään tarvetta lähteä yksin hiipparoimaan. Löydämme yhden kiinalaisen ravintolan, jossa syömme pumppuhaulikkomiehen vartioidessa. Palatessamme  neljä korttelia hotellille kaduilla lähinnä takseja ja maksullista seuraa tarjoavia... kukaan ei lähde kyselemään hintoja... ;)


---


alakuva; yksi Cobanin nykyisistä asukkaista aamusukimassa


toiseksi alin; Cobanin keskusaukio


keskikuva; HolyCow, Hondurasissa riittää myös muita tiellä liikkujia. Lehmät eivät niistä vähälukuisimpia. Niitä liikkuu yksittäin ja laumoittain paimenten ajamina. Hevoset tulevat hyvinä kakkosina. 


toiseki ylin; luomukanala ála Honduras. Jokaisella kanalla oma talo ja paljon tilaa kotkottaa ympäriinsä... ;)


yläkuva; kuopat ovat Hondurasin teillä monilukuisia, mutta välillä saattaa puuttua kokonainen kaista