sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Päivä48 | Panama City - San Blas






... ajopäivä 35 / Panama ... kilometrit 114/3h... keskinopeus 35km/h... lämpötila +24 - +31... aurinkoista, aurinkoista ja aurinkoista...


---


... olemme hotellin edessä valmiina lähtöön kello puoli kuusi. Jeeppi tulee paikalle samaan aikaan. Pyörän laukut jeeppiin ja menoksi. Ensimmäiset 70km kuin mitä tahansa tietä. Viieiset 40 matkan toistaiseksi hauskin pätkä. Ylämäki, alamäki, ylmonttu, alamonttu, joen ylitys ja raparänni! Joen ylitys haastavin pätkä, kaikki allroadit menevät yli työntämällä tai ajamalla. Pekka ajaa vanhana endurokuskina kolme pyörää. Mikään pyöristä ei hörppää vettä sisuksiinsa... :)


... tie päättyy joen rantaan, jossa pyörät kanootteihin. Kolme viiva neljä per kanootti. Miesvoimin nostamalla kanoottiin. Laivalle vinssin voimalla. Homma käy yllättävänkin kivuttomasti ja kuusi tuntia Panama Citystä lähdön jälkeen kaikki 11 pyörää ovat ms. Stalratten kannella. Stalratten kone käyntiin ja neljä tuntia itä- etelään, jossa ankkuri lasketaan San Blasin paratiisimaisten palmusaarteen väliin. Valkoista hiekkarantaa ja huojuvia kookospalmuja. Eikun mereen ja muutama uintiveto lähimmälle tai toiseksi lähimmälle saarelle...


... päivällinen syntyy rantanuotiolla. Stalratten kumivene roudaa kaiken tarpeellisen rannalle ja syöjät jotka eivät ole tulleet uimalla. Täydellistä pimeytä ei tule. Melkien täysikuu nousee saaren takaa. Eilen kuu oli kokonaan täysi, mutta ei tuo hassummalta näytä tänäkään. Maisemat ja olesuhteet ympärillä kuin omalla häämatkalla. Ritva kun olisi vielä mukana niin olisi täydellistä. Mutta niin kai se aina menee, että ihan kaikkea ei voi saada yhdellä kertaa... ;)


---


alakuva; Visa ja Sami jokea ylittämässä. Vettä siinä ja siinä sen verran, että ajaako vai eikö... ;)


toiseksi alin; Pekka näyttää ylitysmallia. Vanhana enrudokuskina hän ajoi näytösluontoisesti kolme pyöristä joen yli.


keskellä; Kalle raparännissä... ja paljain varpain! Tämä laivalle johtavan tien kostein kohta joen jälkeen.


toiseksi ylin; kanoottiin ja laivalle. Isoimmat kanootit ottivat kyytiinsä neljä pyörää... vaikka painopisteet korkealla kulku laivalle yllättävän vakaata.


yläkuva; Petrin pyörä nousemassa laivaan. Yksi naru ohjaustankoon, toinen laukkutelineisiin, niin väliin poikkinaru ja nostokoukku poikkinaruun. Stalratten pyörienkuljetus ennätys tuli meidän matkalla. Edellinen ennätys oli kuusi pyörää!