maanantai 20. lokakuuta 2008

Päivä50 | Karibia






... vapaapäivä / Karibia (Panama - Kolumbia) ... lämpötila +28 - +32.. sol, sol y sol...


---


... ankkurikettingit kolisevat ylös kello viisi ja muutamaa minuuttia myöhemmin liikumme kohti Kolumbiaa 6,8 solmun nopeudella. Nopeus pysyy aika vakiona koko päivän. Nuosee kuitenkin vähän yli seitsemään kun purjeet nostetaan...


... vetouistin tuo kaksi wahoota päivällispöytään. Kiireetön päivä ja nukuttua tulee vähintään riittävästi vaikka nukkumistilassa on sietämättömän kuuma. Kansi ehdoton ykköspaikka. Rannattomassa ulapassa on viehätyksensä ja usean vuoden ajan olen kokenut omituista vetoa lähteä Ritvan kanssa purjeveneellä maailmanympärimatkalle. Selviäisikö maksa siitä hengissä onkin sitten kokonaan toinen juttu. Petri filosofoi, että moottoripyöräily on tervehenkisempää. Siinä ei voi päivisin naukkailla rommia, ei ainakaan kovin paljoa... ;)


... loppuillasta tuuli kovenee ja karibian aallot lyövät korkeammalle. Plankton välkehtii meressä ja kuu kilpaa tähtien kanssa taivaalla... voisi sitä lokakuun loppua huonoimmissakin olosuhteissa viettää... ;) 


---


alakuva; kun kalastaja Laine Wahoon nappasi... taisi tosin olla vähän yhteityötä Kalevilla ja Tapsalla.


toiseksi alin; laivan emäntä (ja todellinen kapteeni ;) Katja Stalltatten keittiössä


keskellä; El Capitano Ludwig


toiseksi ylin; aavalla merellä. Pyörät on sidottu laivan kaiteeseen. Kuusi oikeala ja viisi vasemmalla. Pysyivät hyvin paikoillaan eivätkä pahemmin ruostuneet. Ainoastaan jarrulevy tulivat enemmän ja vähemmän ruosteeseen.


yläkuva; kurssi kohi Cartagenaa 6,8 solmun nopeudella