maanantai 13. lokakuuta 2008

Päivä43 | Leon - La Cruz






..ajopäivä 31 / Nicaragua - Costa Rica ... rajalla 7h... kilometrit 235/11h... keskinopeus 56km/h... lämpötila +22,5 - +32,5... aurikoista, aurinkoista ja aurinkoista... GS’n jarrut oikuttelevat. Ottavat ja ei... takajarrunesteet lopussa. Samille rajanylitys maksoi ylimääräiset 100usd rekisteriotteen kopiolla. Mutta kaikki rajan yli... ;)


---


... tänään tehdään selkeä ennätys rajalla kulutetusta ajasta. Ylitykseen ei mene enempää eikä vähempää kuin seitsemän tuntia. Itse kuvittelin, että Costa Rica sisään voisi olla nopea, mutta se olikin kaikista hitain. Lippua ja lappua täytetään pitkään ja hartaasti... ja seuraavalla rajalla selviää, että neljä Peter Ruotsaloa on saapunut maahan punaisella naistenpyörällä... ;) ... Ja kun kuvittelemme olevamme valmiita viiden tunnin jälkeen tulee vielä viimeinen rasti, jossa menee kaksi tuntia. Rajojen ylitykset tuntuvat olevan selkeästi työläin ja koettelevin osa matkasta...


... itse kolmen tunnin aamupäiväajo Nigaraguaa alas oli hieno. Palmuja, aurinkoa, tulivuoria ja teitä jokaiseen makuun. Nicaragua tuntuu Keski-Amerikan Kambodzalta... elämä on tien varressa ;)


... rajalta lähdettäessä on pimeää ja säkkipimeää. Naistenpyöräni valot kaipaavat jonkinlaista valohoitoa. Pitkät ovat ainoastaan vähän kirkkaampi lyhyet... ;) ... Hotelli löytyy 24km rajalta La Cruzin kaupungista, jonka keskusta on kävellen otettu haltuun kolmessa minuutissa. Ravintolatarjonta ei äkkipäätä katsoen näytä tuuhealta mutta pari korttelia keskusaukiolta löytyy vähintäänkin erinomainen meriruokaravintola... pulppoa, camaronesta, ja calamaari napaa ja unimaille...


---


alakuva; Leonin aamuruuhkaa


toiseksi alin; Leonin aamuruuhkaa2


keskikuva; tiet ovat Nigaraguassa kirjailmellisesti kaikkea. Pingispöydän sileää kiitorataaas ja perunamaan kuoppaista mutkapolkua.


toiseksi ylin; bussipysäkillä. Tässä vaiheessa oltu rajalla neljä tuntia ja rapiat. Kukaan ei kuitankaan jatkanut bussilla vaikka niitä usein menikin.


yläkuva; Seppo leyhyttelee banaaninlehdella uumuneita... ;)