lauantai 22. marraskuuta 2008

Päivä84 | El Calafate - Glasier Moreno - Rio Galleos






.. ajopäivä 62... 491km/11... keskinopeis 87km/h... +14 - +25... aurinkoista, puliaurinkoista ja puoliaurinkoista... päivä alkaa Petrin katteiden purulla. Jäähdytysjärjestelmä juntturassa. Minulta loppuu takarengas. Rio Galleoksesta löytyy uusi. Petrin ja Pekan ketjut alkavat molemmat olemaan finaalissa, mutta menenevät Ushuaiaan... :)


--- 


... pääsemme kohti Glacier Morenoa kolme kilometriä ja sitten puramme Petrin GS’n katteet. Jäähdystysjärjestelmä vaatii ilmausta. Syylärin korkki olisi hyvässä paikassa jos se ei vaatisi katteiden purkua. Saksalainenkaan insinööri ei ole täydellinen... :)


... maisemat ovat Glacier Morenon lähestyessä saamaa sarjaa kuin Alaskassa. Upeat. Itse jäätikkö koko retken upeimpia kohtia. Moreno on 30km pitkä, viisi leveä ja noin 60m paksu. Koko jäätikköalue levittäytyy noin 200km matkalle...


... jäätiköltä takaisin El Calafateen ja kohti Rio Galleosta. Takarenkaani hiipii kohti loppuansa kiitäessämme Rio Galleokseen ja Rio Galleoksessa ei muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa rengas. Kaupungin ainoa rengasliike löytyy nopeasti ja uusi gummi on alla noin tunnissa. Päivän päättäriksi jää Rio Galleos mikä samaa autentico sarjaa kuin Caleta Olivia = ei mikään turistikeskus... ;)


---


alakuva; Glacier Morenon porteilla. Tie perille hauskaa mutkaa ja mukavaa vaihtelua pampa -ajeluun.


toiseksi alin ja keskikuva; Glacier Moreno edestä ja sivulta. Lähpötila jäätikön laidallakin +15 ja rapiat luokkaa.


toiseksi ylin; Petri kuvaa Pekkaa jäätikön laidalla.


yläkuva; vähän ennen Rio Galleosta törmäsimme Brasilialaiseen motoristiin. Tarramiehiä joka kolme vuotta sitten ajanut maapallon ympäri. Käynyt pyörällä myös Suomessa.