maanantai 17. marraskuuta 2008

Päivä79 | Santiago - Temuco





... ajopäivä 57 / Chile... kilometrit 695 / 9h... keskinopeus 102km/h... +15 - +27... sol, sol y sol... naistenpyöräni roiskii öljyä nyt molemmilta puolilta. Kallen keula jälleen ilman joustoa...


---


... Kalevi lähtee seitsemältä tavoittelemaan kuumaa ryhmää. Sunnuntairyhmä lähtee kymmeneltä periaatteella katsotaan minne ehditään jos ehditään. Temucoon ehdimme. Pidemmällekin olisimme ehtineet mutta yhdeksän tuntia moottoritietä on ihan tarpeeksi. Päivän tie ja maisemat koko matkan yksitotisimmat, mutta jonkun tien on ikävystyttävin tie oltava. Tylsimys tien täydentää ruiska vastatuuli, joka puhaltaa urhoollisesti koko päivän, mikä tekee pienellä naistenpyörällä ajamisen moottoritiellä väkisin puurtamiseksi ...


... Santiagon BMW -huolto ei juuri kehuja ansaitse. Plussaa, että pyörät pestiin ja sen osasivat Santiagossa parhaiten. Minulla venttiilikannen öljyvuoto vain paheni. Ennen korjausta öljyä tirskui ainoastaan vasemmalta, nyt sitä tulee molemmin puolin. Hose sanoi, että venttiilikopan tiiviste vaihdettiin mutta mutta, mene ja tiedä ja jännitys jatkuu pääseekö naistenpyörälläni perille. Kalle ei myöskään kiittele huoltoa. Kallen keula jousti huollosta hotellille, mutta siinä se. Aamulla keula jymähti uudestaa. Petrin vesiletkuongelma ratkaistiin lyhentämällä letkua ja laittamalla uudet kiristimet molempiin päihin. Tänään letku alkoi jo hivuttautumaan paikoiltaan. Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan...


...Temuco on niin kokonsa kuin näkönsä puolesta kuin Seinäjoki. Majoitumme paikalliseen ‘sokoshotelliin’ torin laidalle. Pihvit ja punkku on mielessä, mutta saamme tyytyä moottoritienmakuisiin pizzoihin ja pastoihin.. :)


---


alakuva; On The Run... Esson vastaisku ABC -huoltamoille... samalla konseptilla tehty. Ja oli mukava päästä aamulla ontherun parin päivän huilin jälkeen.


toiseksi alin; Tietulliasema. Yksi monista. Niitä on Chilen moottoriteillä vajaan sadan kilometrin välein. Moottoripyöriltä vakiotaksa tuntuu olevan 500pesoa mikä noin 0,80€... ei paha.


toiseksi ylin; Temucon pilvenpiirtäjä pesussa. Temuco ei mikään turiskohde ellei halua aisti Pablo Nerudan lapsuusvuosien havinaa. Neruda asui lapsena täällä.


yläkuva; Temucon pizzeria, josta saimme moottoritienmakuisia pizzoja... hyvä tai huono maku? Sen jokainen päättää itse... ;)